Zmieniona karta dań, zrewolucjonizowany wystrój, przyjemna atmosfera – taki ślad zostawiły po sobie ,,Kuchenne rewolucje ‘’ Magdy Gessler w Jaśle.
Zbyt klasyczny wystrój zmienił się nie do poznania. Restauracja ,,U Schabińskiej” nabrała nowego blasku. Restauratorzy po sugestiach Magdy Gessler postawili na regionalną kuchnię. Dania regionu podkarpackiego, wśród których królują pierogi z kaszą gryczaną, barszcz czerwony z ziemniakami, proziaki, gołąbki z ziemniakami i wykwintny schab pieczony z kością zachwycają klientów lokalu.
Zmieniony po ,,Kuchennych rewolucjach” wystrój wpływa na samopoczucie gości odwiedzających restaurację. Gustownie urządzone, gwarantujące komfort ale także anonimowość pomieszczenie pozwala ,,zatrzymać czas” i skosztować przy okazji specjałów regionu podkarpackiego.
W cztery dni restauracja przeszła metamorfozę pod każdym względem.
Narodziny pomysłu…
Pierwszym inicjatorem było miasto. Mając niewiele czasu na zastanowienie właściciele restauracji podjęli decyzje, że zaryzykują, że chcą kuchennych rewolucji u siebie w lokalu.
Pomysłu nie było. Pracowaliśmy normalnie, mieliśmy swoich klientów. Myśleliśmy, że się to z czasem rozkręci. W pewnym momencie odezwał się do nas Urząd Miasta, który chciał w jakiś sposób rozreklamować nas i miasto. Poprowadzono rozmowy z TVN by mieć w Jaśle ,,Kuchenne rewolucje”, chcąc przekonać ludzi do odwiedzania naszego miasta – mówią Schabińscy
Decyzję o udziale w programie została skonsultowana z personelem i wysłali zgłoszenie.
Podjęli ryzyko…
Świadomymi zysków i strat jakie niesie za sobą udział w programie podjęli ryzyko. Trzeba w życiu ryzykować. W momencie, kiedy prowadzimy biznes zawsze ryzykujemy. Czasem tracimy, czasem zyskujemy, tak jest w biznesie – opowiadają restauratorzy
Funkcjonujący do tej pory jak typowa sala weselna lokal dostał nowego blasku. Właściciele twierdzą, że tego co uzyskali po rewolucjach Magdy Gessler nie zapewniłaby im żadna inna reklama.
Wyciągnięte wnioski na przyszłość…
Oczywiste rzeczy uległy zmianie, pojawiły się nowe koncepcje, pomysły, nowe plany na przyszłość.
Wiemy na pewno, że restauracja to jest ,,kawał ciężkiego chleba”. Wiemy, że ludzie, którzy są na swoich stanowiskach muszą być odpowiedzialni, muszą znać swoją pracę, muszą być w stu procentach fachowcami – mówi pani Kasia
Perła zmienia się w lokal ,,U Schabińskiej”, a na stołach króluje kuchnia regionalna...
Właściciele nie spodziewali się zmiany nazwy. Była Perła a dzisiaj jest ,,U Schabińskiej”. Hotel pozostał pod starą nazwą. Młodemu energicznemu małżeństwu nie brakuje pomysłów, planów na przyszłość. Pragną w dalszym ciągu rozwijać swoją działalność.
Restauracja ,,U Schabińskiej” to miejsce wyjątkowe. Można tutaj miło spędzić czas i dobrze zjeść. Jasielska restauracja oferuje regionalne dania na najwyższym poziomie. Czuć tu miłą i gościnną atmosferę dzięki oryginalnemu wystrojowi lokalu oraz pracownikom. Lokalizacja lokalu również jest jej niewątpliwym atutem.
Anna Dziura
Portal miastojaslo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych komentarzy. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania i redagowania komentarzy, które są niezwiązane z tematem, zawierają wulgaryzmy, reklamy czy też treści obrażające inne osoby. Użytkowniku ponosisz odpowiedzialność za treść swoich komentarzy zgodnie z Polskim Prawem oraz normami obyczajowymi.
Zgłoszenie