Placek po myśliwsku
Składniki:
½ kg łopatki z dzika
2 cebule
3 ząbki czosnku
0,5l czerwonego wina
Jałowiec, sól, pieprz
0,5 kostki smalcu
Cebule pokroić w kostkę, zeszklić w dużym garnku na smalcu. Oczyszczone i pokrojone w kostkę mięso wrzucić do garnka z cebulą, dorzucić do mięsa pokrojony czosnek oraz rozbity w moździerzu jałowiec. Całość dusić całość ok. 20 min. na wolnym ogniu. Zalać czerwonym winem. Całość dalej dusić aż uzyskamy miękie mięso.
Placek:
0,5 kg ziemniaków
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 jajko
0.5 szklanki mąki
Sól, pieprz
Ziemniaki,czosnek i cebulę zetrzeć na tarce. Do całości wbić jajko, dodać mąkę oraz sól i pieprz. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażyć na oleju.
Restauracja ,,u Schabińskiej"
Portal miastojaslo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych komentarzy. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania i redagowania komentarzy, które są niezwiązane z tematem, zawierają wulgaryzmy, reklamy czy też treści obrażające inne osoby. Użytkowniku ponosisz odpowiedzialność za treść swoich komentarzy zgodnie z Polskim Prawem oraz normami obyczajowymi.
Zgłoszenie