W ramach Praktycznego Kursu Winiarstwa kursanci PAW robią dyplomowe wina. Do dyspozycji mają profesjonalną przetwórnie. A wszystko pod fachowym okiem doświadczonego winiarza.
W miniony weekend odbył się kolejny zjazd kursantów rocznego Praktycznego Kursu Winiarstwa prowadzonego przez Podkarpacką Akademię Wina w Jaśle. Zgodnie z założeniami organizatorów głównym elementem obowiązkowego egzaminu dyplomowego, jest samodzielnie wyprodukowanie wina.
Pracują w 3-4 osobowych grupach. Na egzaminie dyplomowym zaprezentują wina białe, różowe i czerwone. Prace w przetwórni nadzoruje Roman Myśliwiec.
Przypominamy, że trwa nabór na drugą edycję Praktycznego Kursu Winiarstwa. Liczna zgłoszeń ograniczona – liczy się kolejność zgłoszeń
Podkarpacka Akademia Wina to sztandarowe przedsięwzięcie Fundacji na Rzecz Rozwoju i Promocji Winiarstwa „Galicja Vitis”, partnerem jest Miasto Jasło.
Ewa Wawro
prezes Fundacji Galicja Vitis
Portal miastojaslo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych komentarzy. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania i redagowania komentarzy, które są niezwiązane z tematem, zawierają wulgaryzmy, reklamy czy też treści obrażające inne osoby. Użytkowniku ponosisz odpowiedzialność za treść swoich komentarzy zgodnie z Polskim Prawem oraz normami obyczajowymi.
Zgłoszenie