Kapuśniak z młodej kapusty
Składniki:
1kg żeberek
ziemniaki
marchewka
pietruszka
1/2 selera
1/2 kapusty młodej
2-3 dojrzałe pomidory
sól, pieprz
zielea angielskie, liść laurowy
koperek, natka pietruszki
Gotujemy na żeberkach rosół. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, marchewkę, korzeń pietruszki, kawałek selera i wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski, odrobine solimy i lekko mieszamy. Gdy zupa zagotuje się po dodaniu ziemniaków i włoszczyzny - dodajemy kapustę. Całość gotować ok. 20 minut. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, przekroić każdy na pół i pokroić na talarki o dowolnej grubości. Wrzucić pomidory do zupy i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec dodać pieprz, koperek i natkę.
Smacznego!
Portal miastojaslo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych komentarzy. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania i redagowania komentarzy, które są niezwiązane z tematem, zawierają wulgaryzmy, reklamy czy też treści obrażające inne osoby. Użytkowniku ponosisz odpowiedzialność za treść swoich komentarzy zgodnie z Polskim Prawem oraz normami obyczajowymi.
Zgłoszenie